Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

ürkü pas sebebiyle derunerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı namuslu iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolay ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış yapılabilir.

Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı sağlığını yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Ivedili çıkış bapları bünyesı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Kapıların başlıca özellikleri süflidaki gibidir:

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın takkadak insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmasını esenlayarak birey kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı derunin insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan evgin perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha yekpare kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Tüm yangın kasası ve kanatları şiddetli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra dokumalabilecek sıva tamiratı ve boya işçilikleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.

Yatay taban ve bağlama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği için "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri kötüdaki gibidir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yaraşır şiddetli birinci sınıf ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın veya ivedi yer vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yeni strüktürlarda makul yüksekliğe iye Yangın Çıkış Kapısı binaların yangın merdiveni yapmasının mecburi olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına malik olan binalarda yangın merdivenleri çatı düşünceına dahil edilir.

Report this wiki page